(Project by Gianni Calzà and Emanuele Genuizzi)

 

The proportions of the rooms and the spacing of the windows inspired us to add a diagonal feature to delimit the functional articulation and create continuity in terms of space and perspective. A wing in natural iron sheet conceals the kitchenette and contains the new washroom. On the opposite side, a narrow vertical opening in the load-bearing masonry with bookshelves traversing it creates visual continuity. In the center, a storage area constitutes the heart of the composition.

 

Le proporzioni degli ambienti e la relazione tra le finestre hanno suggerito di incidere nello spazio un segno diagonale, che delimita la scansione funzionale e crea continuità spaziale e prospettica. Una quinta in lamiera di ferro naturale scherma l’angolo cottura e contiene il nuovo servizio igienico.
Sul lato opposto, un sottile taglio verticale nella muratura portante, attraversato dalla libreria, crea continuità visiva. Al centro dello spazio, un volume contenitore costituisce il perno della composizione.